2012. február 16.

Ki és miért blogol a városáról?

Üdvözöllek ezen a napfényes helyen!

Kérlek helyezd magad kényelembe, képzeletben dőlj neki a Mecsek lankáinak, barangolj velem ezen a blogon, élvezd a napot!

Az oldalon négy kategóriában (kultúra, gasztronómia, gyerkőc és zöld) olvashatsz mindig friss tartalmakat, amelyek mind-mind Pécs velejéből valók: interjúk a városban működő, alkotó, tevékeny, értéket előállító- és képviselő emberekkel, vállalkozások, intézmények bemutatása, kuriózumok, pécsiségek hirdetése és aktuális programkínálat. A blog célja, hogy az ismeretlen utazót idecsábítsa, a vendégnek tippet adjon és hirdesse a Dél gyöngyszemeit.

Pécs a Mecsek déli lankáin elterülve érleli, forralja szellemi kincseit, amelyekből kóstoló gyanánt  szemezgethetsz innen. Amennyiben pedig kalauzra van szükséged, szívesen melléd szegődöm ha idelátogatsz. Hiteles és szakképzett forrásként vezetlek be Pécs vidékének különlegességeibe.

És hogy ki vagyok?
Közvetítő, térkép, útikönyv, akin keresztül egy város élete láthatóvá válik. Szépségei és kincsei közt kutakodva, terein kalandozva társául szegődöm az utazónak. Idegenvezetőként találtam meg a feladatom, szenvedélyem a szem és a szív táplálása. Urbánus esztétaként évek óta szegődöm csoportok és magánszemélyek mellé - illetve elé -, hogy segítségemmel minden kulturális és urbanisztikai információt megkapjon a városba látogató. Végzettségemet 2002-ben szereztem Budapesten, majd pécsi egyetemi tanulmányaim mellett elkezdtem felfedezni ennek a szakmának a szépségeit. Eleinte leginkább a tárlatok bemutatása, a műalkotások közvetítése foglalkoztatott, ez mára szenvedélyemmé is vált. Szívesen tartok tárlatvezetést Pécs múzeumaiban és időszakos kiállításain egyaránt. Ha nem a hagyományos, adatközlő mutogatásra vágysz, hanem kincskereső élménysétákra, élő és hiteles tolmácsolásra, ismerd meg rajtam keresztül Pécs városát! Válassz a neked megfelelő szempont szerint városnéző sétát a "Vezetések" menüpont alatt, vagy csak olvasgass a fenti kategóriákból! Érezd jól magad!

Kalauzod: László Eszter "elleszter"
           

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése